Donacija centara Pro-Mens i SmaartVa valjevskim školama i vrtićima

“Pro-Mens” iz Niša kao vlasnik licence SuanPan obrazovno-razvojnog programa i Obrazovni centar „SmaartVa“ iz Valjeva, uručili su donaciju za 11 gradskih i seoskih osnovnih škola, kao i za tri dečja obdaništa, za besplatno pohađanje programa SuanPan mentalne aritmetike u školskoj 2017. godini.

Donacija je uručena direktorima škola i vrtića na seminaru koji je održan u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Regionalnom privrednom komorom Valjevo, kada je predstavljen koncept franšiznog poslovanja koji kroz SuanPan obrazovni program sprovodi firma “Pro-Mens”.

Generalna direktorka “Pro-Mensa” Milica Vukotić Jildirim istakla je da je reč o međunarodnom, licenciranom obrazovno-razvojnom program, koji se putem franšiznog poslovanja sprovodi u 36 centara SuanPan mentalne aritmetike na Balkanu za decu od 5 do 14 godina.

– U tom period sposobnost dece da usvajaju nova znanja je najviša, a zahvaljujući SuanPan mentalnoj aritmetici, koja predstavlja program za jačanje potencijala, pažnje i koncentracije, deca razmišljaju brže, efikasnije i sa više samopouzdanja, da bi u krajnjoj fazi bila sposobna za mentalno računanje bez ikakvih pomagala – istakla je Dušica Milosavljević, izvršni direktor centra “Pro-Mens” iz Niša.

Program mentalne aritmetike pohvalila je i Mirjana Ilić, magistar pedagoških nauka.

– U prosveti sam 25 godina i imala sam priliku da dobro upoznam obrazovni sistem. Ako povezujemo privredu i obrazovanje kroz dualno obrazovanje, ne vidim zašto ne bi povezali i zakonodavstvo i obrazovanje. Metodologija SuanPan je odličan primer za to jer je činjenica da imamo problem sa koncentracijom i pažnjom kod dece. SuanPan omogućava efikasno usvajanje gradiva, razvoj komunikacionih veština kod dece i predstavlja odličnu podlogu za usvajanje drugih znanja – rekla je Mirjana Ilić.

Valjevski osnovci i predškolci, koji su dobili besplatnu školarinu za program SuanPan mentalne aritmetike, nastavu će u trajanju od devet meseci pohađati u Obrazovnom centru „Smaart Va“, u Karađorđevoj ulici 111, u periodu od februara do novembra 2017 godine.

Donacija SuanPan programa Valjevo - 2016-11-22
Donacija SuanPan programa Valjevo - 2016-11-22
Donacija SuanPan programa Valjevo - 2016-11-22
Donacija SuanPan programa Valjevo - 2016-11-22
Donacija SuanPan programa Valjevo - 2016-11-22
Donacija SuanPan programa Valjevo - 2016-11-22
2017-04-23T07:21:34+00:00 22/11/2016|Info|